EPIC: niet wéér zo’n bandje ‘voor al uw feesten en partijen’

Iedereen die ook maar iets op de markt probeert te zetten, zal vroeg of laat geconfronteerd worden met de vraag: wat onderscheidt jouw product nou precies van al het andere? Zo ook als je een nieuwe band begint. Een terechte en goede vraag natuurlijk, en daarom schenken we daar graag wat extra aandacht aan.

Hartstikke leuk, een nieuwe band. Maar wat maakt EPIC nou zo anders dan al die andere coverbandjes die er al zijn? Het barst inderdaad van de coverbands in Nederland. Toch kunnen we al deze bandjes niet zomaar over één kam scheren. Er zijn bijvoorbeeld coverbands die heel bewust voor een muziekgenre kiezen, ‘tribute bands’ die alleen covers spelen van een bepaalde band of artiest, en er zijn coverbands die verschillende muziekstijlen spelen.

EPIC valt in die laatste categorie. En dat mixen van verschillende stijlen gaat bij ons best ver: van hiphop tot kaseko (wat?), en van elektronische dance tot kleine, akoestische liedjes. Maar hiermee is de vraag wat EPIC nou precies zo anders maakt natuurlijk nog niet volledig beantwoord.

Voordat we met de band begonnen, hebben we onszelf deze vraag natuurlijk ook gesteld. En uit ons uitgebreide bandjesonderzoek bleek dat er veel coverbands ‘voor al uw feesten en partijen’ zijn die met name inspelen op de feestbeleving van het publiek. Veel entertainment in de vorm van danserij, imitaties en soms zelfs een kleine verkleedpartij. Wij stelden onszelf de vraag: leidt dit niet af van hetgeen waar een muziekoptreden in essentie om draait? Uhhu, precies ja: muziek!

Qua beleving speelt EPIC daarom in op het concertgevoel. Een beleving waarbij kwalitatieve live muziek de grootste vorm van entertainment is. Muziek die zó hard swingt dat je – ook zonder dat iemand daarom vraagt – vanzelf wel gaat dansen, springen en meezingen. Een harde bas die niet alleen de vloer waarop je staat, maar ook die halve liter bier in je hand laat trillen. Van kippenvel tot dansen op de eerste rij. Klinkt dat als muziek in de oren? Check dan onze kersverse bio.

Biografie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s