Eerste optreden EPIC grandioos succes

Zo’n 2.500 toeschouwers keken op koningsnacht toe hoe EPIC voor het eerst het podium besteeg. Op een overvol Kerkplein in Woerden ging het dak eraf. We kunnen terugblikken op een meer dan geslaagd eerste optreden. Dat smaakt naar nog heel veel meer EPIC!

3b67debc-ecf9-4494-94ec-36e99a2b6cad

Altijd spannend, zo’n eerste optreden met een nieuwe band. Na al dat repeteren ga je eindelijk zien hoe het grote publiek op de muziek reageert. Zou het repertoire wel aanslaan? Zouden er überhaupt veel mensen op af komen? Een vuurdoop als deze brengt veel vragen en spanning met zich mee. Nergens voor nodig! Zo bleek achteraf. Het publiek deed onwijs enthousiast mee en het Kerkplein in Woerden stond tot de nok toe vol met feestgangers.

EPIC zou natuurlijk niet half zo epic zijn als ons eerste optreden een laffe try-out was; een half uurtje voorzichtig pingelen op een nét iets te klein podiumpje. Nee, EPIC pakte het meteen groots aan als hoofdact op een niet al te bescheiden mainstage en ging er alles behalve terughoudend in met maar liefst drie sets, van 21:30 tot 1:15 uur.

We kunnen terugkijken op een onwijs succesvol eerste optreden. Dat zeggen we niet zomaar, maar kunnen we ook nog eens verklaren aan de hand van een aantal belangrijke graadmeters. Als het publiek met de bandleden op de foto wil – CHECK!, als er meerdere keren mensen over de dranghekken klimmen om dichter in de buurt van het podium te komen – CHECK!, als de organisator aangeeft super tevreden te zijn – CHECK!, als de meisjes gaan gillen tijdens de gitaarsolo – CHECK!, als de drummer van de band complimenten krijgt van de geluidstechnici¹ – CHECK!

Of alles nu helemaal af is? Nope. De komende tijd gaan we evalueren, puntjes op de i zetten en kijken naar wat al heel erg goed ging en wat in het vervolg nóg beter kan. Muziek blijft een work in progress, maar ook hierbij geldt: een goed begin is het halve werk. En dat goede begin, dat hebben we met deze Woerdense kickstart zeker gehad! Op naar nog veel meer epische concerten!

¹Geluidstechici: kritische muziekkenners die doorgaans niet bekend staan om hun complimenteuze opmerkingen

Check de foto’s hier